Sport     | 24.04.2020. 15:57 |

U ponedjeljak se vraća sport u Hrvatskoj

FENA Agencije

ZAGREB, 24. travnja (FENA) - Vlada Republike Hrvatske je u četvrtak je usvojila zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti covid-19, a koji se između ostalog odnosi i na sektor sporta, objavio je SDUŠ.

Navedenim zaključkom omogućava se trening športašica i športaša I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a Nacionalni stožer civilne zaštite danas je objavio preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene sportaše moći odvijati, javila je Hina.

Hrvatska će se tako u ponedjeljak pridružiti europskim državama koje su omogućile vrhunskim sportašima povratak na treninge, a među njima su i Njemačka i Austrija.

Sukladno epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj preporuku je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a u toj preporuci propisuje se na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti kako bi se treninzi mogli održavati, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije trajanja treninga.

Organizacija treninga moguća je isključivo na sportskim objektima koji mogu udovoljiti takvim tehničkim i sigurnosnim uvjetima da se može poštovati fizička udaljenost od 5 metara među svim športašima, odnosno da postoji prostor od 20 četvornih metara po športašu, a trening istovremeno smije biti organiziran za najviše 5 osoba uključujući jednog trenera i s minimalnim brojem tehničkog osoblja koji rade na pojedinom objektu na koje se također odnose sve mjere prije, tijekom i nakon treninga.

Na sportskom objektu moraju biti osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti propisani važećim uputama tijekom trajanja propisanih mjera.

Igračima i trenerima preporučuje se da na trening dolaze pojedinačno, osobnim vozilima, u opremi za trening uz izbjegavanje korištenja prostorija svlačionice.

Tijekom treninga preporučuje se da drže razmak od 5 metara kao nužne udaljenosti za fizičku distancu.

Za treninge u kontaktnim sportovima gdje nije moguće održavati fizičku distancu između trenera i sportaša, preporučuje se da uvijek isti trener i isti športaš odrade trening.

Nakon treninga igrači i treneri odlaze izravno kući, bez tuširanja i bez ulaska u svlačionicu, poštujući mjere fizičke udaljenosti, najbolje odvojeno, jedan po jedan, a zatvorene sportske objekte nakon treninga potrebno je dezinficirati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

U Indiji prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih Covidom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'