Bosna i Hercegovina     | 24.04.2020. 12:32 |

Karakaš: Epidemiološka situacija u SBŽ-u povoljnija nego prethodnih dana

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 24. travnja (FENA) - Svih 40 uzoraka koji su jučer iz Srednjobosanske županije (SBŽ) poslani na testiranje bilo je negativno na koronavirus, što znači da je epidemiološka situacija u toj županiji povoljnija nego prethodnih dana, izjavio je u petak u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

Karakaš je novinarima kazao da je trenutno hospitalizirano pet osoba, od kojih četiri u Bolnici za plućne bolesti i TBC u Travniku, a jedna u Bolnici Travnik.

- Nemamo pacijenata s težim simptomima i svi su srednje teške ili lakše kliničke slike. Pod nadzorom su i očekujem da tu neće biti problem - naglasio je on.

Na pitanje postoje li uvjeti za ublažavanje određenih mjera, Karakaš je kazao da je epidemija u blagom padu i da takva situacija daje mogućnost za relaksiranje mjera, te je naglasio da takve odluke trebaju doći s razine Federacije BiH.

Upozorio je da je nužno zadržati oprez, te da će mjesecima trajati socijalna distanca i mjere nošenja maski.

- Ipak, moramo razmišljati i da ljudima omogućimo uvjete za život i rad, jer, ako generalno govorimo o zdravlju, ono nije samo odsustvo bolesti, nego i psihičko, socijalno i drugo blagostanje - kazao je Karakaš.

Kako je kazao, završena je 14-dnevna izolacija za prvu grupu osoba koje borave u karantenama.

- Njih ćemo polako početi puštati kući, ali istovremeno imamo najave da dolaze naši ljudi iz Nizozemske, Turske i Saudijske Arabije - dodao je Karakaš.

Do sada su u SBŽ-u evidentirane 32 osobe pozitivne na koronavirus.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Pogoršana epidemiološka situacija u Zapadnohercegovačkoj županiji

Priopćenje za javnost ŽO HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH SBŽ

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!