Bosna i Hercegovina     | 23.04.2020. 15:34 |

Mahmutbegović: U vremenu ibadeta i posta pokazati dodatno saosjećanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Potpredsjednica FederacijeBiH Melika Mahmutbegović čestitala je ramazan muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori sa željom da taj mjesec hajra i bereketa, mjesec oprosta i milosti dočekaju u zdravlju, sreći, rahatluku, zajedno sa njihovim najbližim i najvoljenijima.

- Taj mjesec posta dočekujemo u vanrednim okolnostima koje će se odraziti na sve nas i koje će, u većoj ili manjoj mjeri, pogoditi sve ekonomske subjekte i našu cjelokupnu privredu, samim tim i sve životne sfere. Upravo u vremenu ibadeta i posta, koje nam predstoji, moramo pokazati dodatno saosjećanje sa sugrađanima koji se nađu u finansijskim i egzistencijalnim problemima, nedopustiti da se i jedan član našeg ummeta osjeti zapostavljenim i napuštenim.

Samo na taj način ćemo dočekati i ispostiti sveti mjesec ramazan onako kako nas naša časna vjera uči i onako kako smo generacijama, u skladu sa našom bosanskohercegovačkom tradicijom, živjeli i odrastali.

Pozivam da, u vremenu pred nama, iskažemo maksimalnu odgovornost prema domaćoj proizvodnji i proizvodima jer su ove vanredne okolnosti još jednom pokazale da se jedino možemo osloniti na domaće kapacitete i ono što je proizvedeno u našoj Bosni i Hercegovini - navodi u čestitki Mahmutbegović, saopćeno je iz njenog Kabineta.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta