Stranačke aktivnosti     | 23.04.2020. 11:57 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok je uputio Inicijativu nadležnim organima u FBiH i Federalnom štabu civilne zaštite da preispitaju i ukinu odluku o upućivanju naših ljudi koji dolaze iz inostranstva u karanten. Umjesto toga predložili su testiranje na granicama i upućivanje u kućnu izolaciju, uz mjere kontrole i nadzora. 

Nakon duže vremena se održava sjednica Parlamenta FBiH i zastupnik NB Amer Obradović je uputio ovu inicijativu dok je sjednica otvorena. 

Pročitajte inicijativu i zahtjev Nezavisnog bloka: 

“Nezavisni blok poziva da hitno preispitate odluku o zadržavanju i načinu tretiranja bh. građana koji dolaze iz inostranstva u karantenima u FBiH. Prema vašim odlukama vrijeme boravka u karantenima je bilo 28 dana, a zatim 14 dana, ali je evidentno da je ta oblast jako neuređena i izaziva velika nezadovoljstva kod ljudi. Posebno, jer se, nakon određenog vremena pokaže da su neke osobe koje borave u tim izolatorijima pozitivne, što dodatno izaziva opravdan strah kod ostalih, s obzirom da u karantenima dijele zajednički prostor - kuhinje, wc i druge.

Zašto nadležni ne razmotre mogućnost da se osobe koje ulaze u BiH odmah testiraju na granici i upućuju u kućnu izolaciju, pod redovnim nadzorom i kontrolom policije, inspekcije ili drugih nadležnih organa FBiH. Pozivamo vas da hitno preispitate i donesete odluke koje će ići u ovom smjeru.”

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'