Bosna i Hercegovina     | 22.04.2020. 17:59 |

Unatoč dobroj epidemiološkoj situaciji priprema se novi izolatorij u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. travnja (FENA) - Krizni stožer Civilne zaštite Grada Mostar održao je online sastanak na kojem je analizirano stanje vezano za pandemiju covid-19.

"Dobra vijest je da imamo sve više testiranih te da se prosjek pozitivnih osoba na covid-19 konstantno smanjuje. To je dobar pokazatelj smirivanja situacije na našem području no još nije vrijeme za opuštanje", priopćeno je iz Stožera.

U Mostaru je službeno 65 pozitivnih na koronavirus, a u covid-bolnici SKB Mostar trenutačno se nalazi pet osoba iz Mostara, a niti jedna od njih nije na respiratoru. Do danas, 22. travnja, izdana su 1026 rješenja za osobe koje su stavljene pod zdravstveni nadzor sukladno rješenjima sanitarnog inspektora Grada Mostara.

Na sjednici je odlučeno da se pripremi prostor za još jedan izolatorij koji bi se odmah mogao staviti u funkciju u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

U trenutačnom izolatoriju u zgradi Policijske akademije u Rodoču, koji ima kapacitet od 50 kreveta, trenutačno je smješteno devet osoba o kojima zdravstvenu skrb vode liječnici Doma zdravlja Mostar, a hranu dostavlja Crveni križ Grada Mostara.

Također, donesena je odluka o izdvajanju financijskih sredstava za punjenje vodom javnih čatrnja i pojila, a razlog za donošenje te odluke je suša koja je veoma rano započela na području Mostara tako da su visinski dijelovi grada ostali bez pitke vode i vode za napajanje stoke.

Iz Kriznog stožera Civilne zaštite Grada Mostar istaknuto je kako su sve gradske službe na raspolaganju građanima te da izravno sudjeluju u borbi protiv koronavirusa.

Iz Stožera su uputili zahvalu građanima Mostara na strpljenje i poštivanju svih donesenih mjera i zapovijedi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grad Mostar organizira akciju čišćenja 'malih stepenica'

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'