Bosna i Hercegovina     | 22.04.2020. 16:02 |

Veleposlanik Sabolić posjetio Čitluk koji je žarište epidemije u FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. travnja (FENA) – Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić danas je u okviru radnog posjeta Hercegovini obišao Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar, gdje ga je ravnatelj dr. Ante Kvesić informirao o stanju u bolnici, koja je referentna covid-19 bolnica i u kojoj se liječe pacijenti iz Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije.

Sabolić je izrazio potporu djelatnicima SKB Mostar i drugih zdravstvenih ustanova u BiH koji nose najveći teret borbe protiv širenja epidemije koronavirusa. Ravnatelj Kvesić se zahvalio na odobrenoj pomoći Republike Hrvatske u iznosu od 43 milijuna kuna za četiri bolnice i osam domova zdravlja u BiH.

Veleposlanik Sabolić je posjetio i Grude, Posušje te Čitluk, koji je i najveće žarište epidemije u Federaciji BiH. Razgovarao je s predstavnicima lokalnih vlasti o zdravstvenoj i gospodarskoj situaciji te posjetio i podržao medicinske djelatnike u tamošnjim domovima zdravlja.

Veleposlanik Republike Hrvatske je u Mostaru također posjetio sjedište Hercegovačke franjevačke provincije, gdje je provincijalu fra Miljenku Šteki izrazio sućut zbog nedavne smrti fra Ante Kutleše, koji je preminuo uslijed zaraze koronavirusom.  

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Veleposlanica Peleg razgovarala s veleposlanicima Murphyjem i Sabolićem

Veleposlanstvo RH nije iniciralo otkazivanje koncerta u povodu obilježavanja 85. godišnjice Kristalne noći

Potres jačine 4,3 kod Metkovića, osjetio se u cijeloj Hercegovini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo