Bosna i Hercegovina     | 22.04.2020. 15:56 |

FUCZ: Isporučeni testovi na koronavirus i Kantonalnoj bolnici u Zenici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite isporučili su još 8.100 testova na koronavirus kliničkim centrima u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici.

Raspodjela testova izvršena je u skladu s naredbom Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) i to Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 2.800, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 1.800 testova, a Sveučilišnoj kliničkoj bolnica Mostar 1.500.

Kantonalnoj bolnici Zenica koja je osposobila PSR labaratorij u kojem će se raditi testiranja na Covid-19 isporučeno je 2.000 testova.

Federalna uprava civilne zaštite je po naređenju FŠCZ do sada isporučila 181.600 testova na koronavirus Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i Kantonalnoj bolnici Zenica.

U skladu sa naredbama FŠCZ, Federalna uprava civilne zaštite će nastaviti isporuku testova na koronavirus medicinskim ustanovama koje imaju referentne labaratorije u kojima se može vršiti testiranje, saopćeno je iz FUCZ-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Kadribegović: Mine predstavljaju opasnost i nakon skoro 30 godina od završetka rata

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana