Bosna i Hercegovina     | 21.04.2020. 15:21 |

Vlada HNŽ-a traži preispitivanje zapovijedi o obveznoj karanteni

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. travnja (FENA) - Na redovitom koordiniranju Vlade i Županijskog stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) razmatrana je provedba zapovijedi Federalnoga stožera civilne zaštite u vezi s karantenama na prostoru županija za građane koji dolaze iz inozemstva.

Istaknuto je kako je potrebno snažnije koordiniranje kod donošenja zapovijedi na federalnoj razini, čija provedba od županijskih institucija zahtijeva angažman ljudstva i materijalno-financijskih sredstva u kratkom vremenskom rok.

Također, ponovljeno je kako kod donošenja zapovijedi na federalnoj razini mora biti jasno definirana njihova provedba i uzete u obzir mogućnosti županija da te zapovijedi provede na terenu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

U tom kontekstu, Vlada i Županijski stožer civilne zaštite HNŽ-a od mjerodavnih federalnih institucija zatražili su preispitivanje i izmjenu zapovijedi Stožera civilne zaštite Federacije BiH prema kojoj se svim građanima koji ulaze u BiH obvezno određuje mjera karantene.

Vezano za medijske napise o uvjetima boravka u objektu Centra za humano razoružanje u Ortiješu kod Mostara, koji je određen za karantenu za žitelje HNŽ-a koji se vraćaju iz inozemstva, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica i načelnik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Eugen Ćubela posjetili su taj objekt te su zaključili kako se radi o više nego dobrim uvjetima smještaja gdje svatko pojedinačno ima zasebnu sobu s kupatilom, ishranu i druge potrebne uvjete za boravak, pa i one koji nisu nužni za karantenski smještaj, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'