Bosna i Hercegovina     | 21.04.2020. 14:54 |

Podžić: Zbog koronavirusa vjerski praznici se nisu mogli obilježiti uobičajeno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. marta (FENA) - Povodom vjerskih blagdana Uskrsa, Vaskrsa i predstojećeg ramazana ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i zamjenici ministra Mijo Krešić i Mirko Okolić razgovarali su s glavnim vjerskim službenicima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Podžić je naglasio da se zbog pandemije koronavirusa vjerski blagdani u kasarnama Oružanih snaga BiH nisu mogli obilježiti na uobičajeni način, ali je izrazio uvjerenje da će i ovom novom izazovu u dogledno vrijeme doći kraj, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

- Kroz vjeru u Boga podnose se velika odricanja od uobičajenih stvari, ali i spoznaju vrijednost onoga ko je u potrebi, ko treba našu ruku. I misija Oružanih snaga je takva. To neprestano nastojimo činiti, biti na usluzi svima koji trebaju našu ruku u pomoći, ali i kreiranju sigurnijeg i naprednijeg bosanskohercegovačkog društava - kazao je ministar Podžić.

Napomenuo je da će vrijeme u kojem se nalazimo to još više iziskivati zbog čega će biti potrebno da se kod pripadnika OSBiH ojača postojeću solidarnost, zajedništvo i jedinstvo - vrijednosti koje su posebno bile izražene u proteklom mjesecu, ali i u mjesecu ramazanu koji slijedi.

Susretu u Domu Oružanih snaga BiH prisustvovao je i načelnik i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović i Gojko Knežević, a od vjerskih poglavara susretu su prisustvovali vojni biskup monsinjor Tomo Vukšić, protojerej Milorad Milinković i vojni muftija Hadis-efendija Pašalić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo konkurs za školovanje sedam kadeta na Vojnoj akademiji u Srbiji

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Otvaranje NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta