FENA biznis     | 17.04.2020. 14:42 |

BBI banka donirala sredstva za kupovinu ultrazvuka ambulanti u Potočarima

FENA Saopćenje

 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo (BBI) donirala je 28.266,00 KM za kupovinu ultrazvučnog aparata za ambulantu u Potočarima. Incijativu za otvaranje ambulante kao i kupovinu UVZ aparata pokrenula je domaća nevladina humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-EMMAUS), a BBI banka se rado odazvala ovom pozivu i uključila u akciju kupovine ultrazvuka. 

„Zahvalni smo BBI banci na ovoj donaciji kojom su pomogli kupovinu UVZ aparata za potrebe obavljanja specijalističkih pregleda u našoj novoizgrađenoj ambulanti u Potočarima. Ukupna vrijednost projekta kupovine UVZ aparata sa pratećom opremom je 58.266,00 KM, a BBI banka je sa svojom donacijom finansirala skoro 50 posto ukupne vrijednosti projekta. Ambulanta u kojoj pružamo usluge građanima Srebrenice i okolnih mjesta će moći sada pružiti još kvalitetnije specijalističke preglede. Osim građana i nas u MFS-EMMAUS-u ova donacija je obradovala i ugledne ljekare specijaliste sa UKC-a Tuzla i ljekare članove medicinske asocijacije BIMA, koji kao naši partneri i volonteri besplatno obavljaju sve preglede u ambulanti“, izjavila je Alema Mehić, koordinatorica za razvoj i saradnju MFS – EMMAUS. 

„Ovakvi projekti iziskuju razumijevanje i aktivno uključivanje šire zajednice. Svako iz svoje uloge može pomoći i podići kvalitetu života i liječenja povratnika, stoga smo se mi kao banka prepoznali u ulozi donatora. Kada su nas pozvali iz Emmausa sa ovim zahtjevom rado smo se odazvali i  drago nam je da smo bili u prilici pomoći, te vjerujem da će ovaj aparat biti od velike koristi stanovnicima Potočara i Srebrenice“, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI d.d. i pozvao druge institucije u državi da djeluju odgovorno prema najugroženijim kategorijama.

 

Kontakt informacije:           


Bosna Bank International d.d.
Trg djece Sarajeva bb 
71000 Sarajevo | Bosnia and Herzegovina
Tel: 033 275 221  
E-mail: alma.redzepagic@bbi.ba 
www.bbi.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 11. Sarajevo Business Forum

Potpisani prvi ugovori iz subvencionirane linije za privrednike SBK

Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'