Servisne informacije     | 17.04.2020. 07:06 |

Uvjeti za vožnju povoljni

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. travnja (FENA) - Uvjeti za vožnju jutros su povoljni.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine promet je preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog radova na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog održavanja tunela 1. mart, obustavljen je promet na dionici autoceste A-1 Lašva – Zenica jug.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) od 05.00 do 21.00 sat promet će se odvijati dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati promet će se odvijati jednim prometnim trakom naizmjenično, dok će od 00.30 do 05.00 sati promet kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, promet se od 07.00 do 16.00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16.00 sati promet se odvija jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Tuzla – Orašje, Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-4 Jelah – Doboj, M-16.2 Uskoplje – Prozor, M-17 Maglaj – Doboj, Tarčin – Konjic, Buna – Tasovčići i M-18 Sarajevo – Trnovo.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce promet je potpuno obustavljen.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina.

Potpuna zabrana kretanja na području BiH je od 20 sati do 05.00 sati.

Na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije zabrana je kretanja građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni promet.

Granični prijelazi s Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni promet sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Radnici javnog prevoza širom Njemačke u štrajku

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo