Bosna i Hercegovina     | 16.04.2020. 13:27 |

Donirani dezinfekcioni tuneli Hitnoj pomoći KS i Radioteleviziji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Predsjednik kluba Spars Realway i vlasnik kompanije Absolute group d.o.o. iz Travnika Nihad Selimović donirao dezinfekcione tunele Hitnoj pomoći Kantona Sarajevo i Radioteleviziji Bosne i Hercegovine.

Radi se o atestiranim dezinfekcionim tunelima visoke kvalitete koji za dezinfekciju koriste isključivo certificirane sastojke čiju su primjenu odobrile nadležne institucije.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Adem Zalihić izrazio je zadovoljstvo zbog donacije koja ima praktični značaj i naglasio da je ovo pokazatelj da ima dobročinitelja koji su voljni pomoći zdravstvenim radnicima kako bi zajedno s građanima BiH izašli kao pobjednici iz borbe protiv koronavirusa.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović istaknuo je da je ovo najznačajnija donacija i najveća pomoć koji su uposlenici BHRT-a dobili od početka rada pod posebnim uvjetima izazvanim pandemijom koronavirusa.

Selimović je izrazio zadovoljstvo što je donacijama dezinfekcionih tunela u mogućnosti dati svoj skromni doprinos u sprečavanju širenja zaraze koronavirusom te dodao da je ovo prvi dezinfekcioni tunel koji je doniran ustanovi koja nije zdravstvena.

S obzirom na odgovornost novinarskog posla i njihovu svakodnevnu izloženost na terenu, a sve u cilju omogućavanja građanima Bosne i Hercegovine pravovremene informacije, ova kompanija odlučila je da sedmi dezinfekcioni tunel donira "sedmoj sili".

Prvi tunel kompanija je donirala JU Bolnica Travnik, a u proteklih nekoliko dana i domovima zdravlja u Jablanici i Sapni, te JU Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj i JU Dom zdravlja Travnik čime se istakla kao primjer društveno odgovorne kompanije, saopćeno je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Priopćenje za javnost HRS-a

Eichhorst: Nastavljamo raditi i podržavati BiH na njenom evropskom putu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo