Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 11:29 |

Jusko obišao migrantski centar u Blažuju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. aprila (FENA) - Povodom incidenta koji se nedavno desio u migrantskom centru u Blažuju, a u kojem je učestvovalo više stotina migranata, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Ismir Jusko obišao je taj centar i pripadnike Uprave policije MUP-a KS koji tamo rade na pojačanom obezbjeđenju.

Tokom obilaska, Jusko je održao sastanak s menadžerom kampa Stevanom Jugovićem i njegovim saradnikom Eldinom Bečovićem na kojem je razgovarano o trenutnoj bezbjedonosnoj situaciji u migrantskom centru, razlozima zbog kojih je došlo do sukoba između migranata, kao i o proširenju kapaciteta za prijem novih migranata.  

- Bez obzira na veliki broj novih poslova i zadataka koje je MUPKS dobio u nadležnost u proteklih mjesec dana, jedan od najvećih prioriteta ovog ministarstva je sklanjanje migranata s ulica, ali i obezbjeđenje migrantskog centra Blažuj u kojem boravi više od 2.000 migranata - istakao je Jusko.  

Dodao je da su kulturološke razlike među migrantima počesto uzrok njihovih sukoba te da će zbog toga  pripadnici MUP-a KS obezbjeđivati migrantski centar Blažuj i u narednom periodu.

Menadžer kampa Jugović je izrazio veliku zahvalnost pripadnicima MUP-a KS na dosadašnjoj podršci i saradnji, a naročito na njihovoj brzoj reakciji za vrijeme sukoba, zahvaljujući kojoj nije došlo do većih posljedica.

Na sastanku je dogovoreno da će menadžment MUP-a KS biti u stalnoj komunikaciji s menadžmentom migrantskog centra Blažuj, saopćeno je iz Kabineta ministra Juske. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo