Bosna i Hercegovina

Videokonferencija ravnateljstva policije zemalja EU i Granične policije BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 14. travnja (FENA) - Ravnateljstva policije zemalja Europske unije, čiji je sudionik bio i ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić, njegov zamjenik Fahrudin Halač i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić, održali su u utorak redovitu videokonferenciju s ciljem razmjene informacija i koordinacije na državnim granicama.

 Na videokonferenciji se razgovaralo o protoku roba s aspekta sigurnosti, kao i o trenutačnom stanju. Primarni cilj je zaštita državne granice kako bi se poduzele sve moguće preventivne mjere u suzbijanju širenja virusa covid-19, ali i kako bi se kvalitetno spriječio svaki oblik prekograničnog kriminala, kao i ilegalnih prelazaka državljana visokog migracijskog rizika.

 Granična policija BiH maksimalno je otvorena za suradnju i poduzimanje svih mjera iz svoje nadležnosti. Aktivna suradnja i koordinacija s policijskim agencijama susjednih zemalja je ključna u rješavanju navedenih globalnih pitanja, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) C.K.