Bosna i Hercegovina     | 12.04.2020. 16:36 |

Helikopter Oružanih snaga BiH i danas u akciji gašenja požara kod Konjica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nastavio je danas akciju gašenja požara kod Mostara, nakon čega je upućen na požarište kod Konjica.

Posada helikoptera UH-1H iz sastava 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH, jutros od 08.30 sati nastavila je gasiti požar u zoni Livča kod Mostara.

 - Nakon jednog sata letenja izbacili su pet vedara vode te se vratili na mostarski aerodrom Ortiješ za dopunu goriva. Pri obavljanju prve zadaće, primili su žuran poziv od Civilne zaštite Konjica radi pomoći u gašenju požara kod Kostajnice, u konjičkoj općini. U 10.30 helikopter je uzletio na izvršenje ove nove zadaće. Za dva sata letenja izbačeno je 16 vedara vode na požarište. U popodnevnim satima nastavlja se s gašenjem požara na prvobitnoj lokaciji u općini Mostar - navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane BiH. 

Pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH iz vojarne Rajlovac, tijekom pandemije COVID-19, helikopterima UH-1H iz zraka su gasili požare kod Drvara 19. marta, kod Tuzle 8. aprila te istoga dana drugim helikopterom na području općine Prozor, gdje su nastavili gašenje 9. i 10. aprila.

Na području Mostara gase požar od petka 10. aprila. Svi letovi provode se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije COVID-19, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nakon svađe s bratom u dvorištu zapalio više automobilskih guma

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo