Bosna i Hercegovina     | 12.04.2020. 10:11 |

Podjela sjemenskog materijala za ugrožene stanovnike Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 12.aprila (FENA) - Sredinom iduće sedmice bit će izvršena podjela sjemenskog materijala za oko 450 ugroženih porodica na teritoriji općine Bugojno.

Shodno potpisanim ugovorima, podjela paketa s potrebnim sjemenima bit će obavljena u dvije poljoprivredne apoteke, uz mjere predostrožnosti propisane radi sprječavanja širenja novog koronavirusa. 

Za čelne ljude zakonodavne vlasti u toj općini, predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Igora Vrljića i Saliha Gurbetu, radi se o veoma značajnoj pomoći za porodice, koje su u stanju socijalne potrebe.

-Hvala ljudima iz resorne općinske službe, predsjednicima mjesnih zajednica, uposlenima Centra za socijalni rad, pojedinim udruženjima, i svima drugima koji su pomogli u formiranju spiska korisnika pomoći, doprinoseći tako da realiziramo ovu korisnu ideju – kazali su.

Ističu da je, na ovaj način, riješen problem nabavke repromaterijala za veliki broj građana u svim dijelovima grada, kao jedne u nizu mjera koje se planiraju provesti kako bi se pomoglo stanovništvu.

-Pomoć će biti pružena i za 25 gospodarstvenika, kojima je poljoprivreda glavna djelatnost. Oni će dobiti bonove za gorivo u vrijednosti od 50 KM koje će im, svakako, dobro doći u budućem poslu- naglasili su.

Članica Općinskog tima za provođenje proljetne sjetve Senada Čolić kazala je kako proizvodnja hrane, na što većem broju obradivih parcela, nikad nije bila potrebnija, te da projekti ove vrste imaju ogromnu važnost u situaciji koja je uzrokovana pojavom virusa COVID-19.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo