Bosna i Hercegovina     | 11.04.2020. 16:33 |

Dodik: Dobra stvar je što neće doći do blokade sredstava MMF-a (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je nakon sastanka lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a s predstavnicima Delegacije EU i američkim ambasadorom u BiH, na kojem je dogovorena raspodjela kreditnih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), izjavio novinarima da je dobra stvar što neće doći do blokade sredstava MMF-a.

- Gotovo u zadnji momenat smo stigli da, u ovoj dinamici koja je od MMF-a na neki način određena, stignemo na sjednicu izvršnih direktora i da će ta sredstva doći u dinamici kako je to i predviđeno - naveo je Dodik.

Podsjetio je da je dogovorena raspodjela prema kojoj je Federaciji BiH i svim kantonima predviđeno 62 posto, 32 posto Republici Srpskoj, s tim što će pola procenta od iznosa koje dobiju Federacija BiH i RS biti preusmjereno Brčko Distriktu, koji je "pod zajedničkom upravom dva entiteta“.

- U svakom slučaju, uz zahvalnost ambasadorima što su uložili napor, za Bosnu i Hercegovinu bi bilo bolje da smo mi sami to sve učinili, da nema potrebe za bilo kakvom intervencijom. Ja se za to i zalažem - naveo je Dodik.

Smatra da je priča u vezi koordinacione grupe, isključivo koordinacija, "da se dođe do prolaza što brže“.

- Očigledno, imajući u vidu kakvo je stanje u BiH, najvažnija koordinaciona grupa je ona koja je danas sjedila ovdje sa ambasadorima. Ako se ona šta dogovori, tako će i biti, kao što je i ovo oko pisma MMF-u. Tako da u svakom slučaju izražavam zadovoljstvo i mislim da smo uradili jedan dobar posao - zaključio je Dodik.

Pogledajte http://fena.ba/video/4318

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1mjmuWC5ohVCKhdtE2rlrsA0sDfyd1846?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta