Kultura     | 11.04.2020. 13:54 |

Narodno pozorište Sarajevo večeras emitira Gogoljevu komediju 'Ženidba'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo večeras će, s početkom u 19.30 sati, putem svog YouTube kanala emitirati Gogoljevu komediju "Ženidba", u režiji Petra Večeka. Dramaturgiju potpisuje Zehra Kreho.

Predstava će biti dostupna na YouTube kanalu NPS i u nedjelju 12. aprila od 13.00 do 17.00 sati.

Predstava "Ženidba" je komedija u kojoj se isprepliću satirično i apsurdno kako bi ukazali na jedno duboko malograđansko društvo u kojem se braku pristupa kao još jednom od "sredstava" koja vode ka usponu na društvenoj ljestvici. Satirično je prikazan i prikriveni strah od ženidbe karakterističan za muškarce, kao i ogromna želja za udajom prepoznatljiva kod žena od kojih mnoge i ne znaju šta ih zapravo očekuje unutar institucije zvane brak. Karakteristike komičnog ova predstava dobija onog momenta kada mladoženja pobjegne i ostavi nesretnu djevojku "pred oltarom", saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ako ste odlučili da zaboravite na sumornu svakodnevnicu, preporučujemo vam da posjetite YouTube kanal Narodnog pozorišta Sarajevo i pogledate komediju "Ženidba", preopučuju iz NPS.

Uloge tumače: Amra Kapidžić (Agafja Tihonovna), Nisveta Omerbašić (Arina Pantelejmonovna), Jasna Diklić (Fjokla Ivanovna), Ermin Sijamija (Potkoljosin) -  Miraj Grbić (Kočkarjov), Milan Pavlović (Kajgana), Vlado Jokanović (Anučkin),  Mirvad Kurić (Ževakin), Adnan Hasković (Stjepan) i Marija Omaljev (Dunjaška).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Komedija 'Ubit ću se, majke mi' za Dan žena u Kosači

Na sceni NPS u subotu praizvedba predstave 'Jedan je Muhammad Ali' u režiji Dine Mustafića

Dan otvorenih vrata u Narodnom pozorištu Sarajevo povodom 1. novembra, Međunarodnog dana baleta

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana