Bosna i Hercegovina     | 11.04.2020. 12:25 |

MUPKS - Tri osobe smještene u prinudnu izolaciju u objekat na Bjelave

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. aprila (FENA) - Tokom jučerašnjeg dana tri osobe s područja Kantona Sarajevo su, u saradnji sa JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, zbog kršenja mjera izolacije izrečenih rješenjima nadležnih inspekcijskih organa smještene u prinudnu izolaciju u objekat na Bjelave, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su tokom noći pronašli četiri osobe koje su preko graničnih prijelaza ušla u Bosnu i Hercegovinu i doputovale na područje ovog kantona, te su iste, shodno naredbi Federalnog štaba civilne zaštite, angažovanjem ekipa JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, smještene u obavezni karantin, takođe na Bjelave, a porodicama istih, obzirom da su ostvarili kontakt s timo osobam savjetovano je da se jave nadležnim zdravstvenim ustanovama.

Pored te četiri, koja su doputovala preko ZDk-a, još jedna osoba koja je doputovalo preko Pala, a koje je prethodno prešlo granicu na graničnom prijelazu Karakaj, pod pratnjom policijskih službenika PU Istočno Sarajevo predata je policiji Kantona Sarajevo koja je istu propratila u karantin na Bjelave.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

MUPKS - Sud ni do danas nije dostavio pravosnažnu sudsku presudu protiv Benjamina Spahovića

Prof. Deljkić: Prijedlog da posjedovanje droga ne bude krivično djelo, već da uđe u prekršajnu zonu (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta