Bosna i Hercegovina     | 11.04.2020. 10:49 |

Helikopter Oružanih snaga BiH angažiran na gašenju požara kod Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. travnja (FENA) - Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u subotu je nastavio gasiti požar kod Mostara, nakon što je u petak, dan prije, otpočeo gašenje na tom području.

 U petak rano ujutru 2. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH s helikopterom UH-1H iz vojarne "Rajlovac", još je bio angažiran na gašenju požarišta u širem području općine Prozor, na kojem je gasio požar još od srijede 8. travnja.

 Nakon ove zadaće 2. helikopterski skvadron OS BiH s dvije posade i jednim helikopterom UH-1H, istoga dana se angažira i na gašenju šumskog požara nastalog na širem području grada Mostara. Zrakoplovno osoblje, tehnika za potporu i helikopter upućeni su na lokalitet Livač, odakle su počeli s gašenjem požara na području Mostara.

 U petak je lokaliziran dio požara na lokalitetu Livač u blizini naseljenih mjesta. Bačeno je više od 15 vedara vode i lokaliziran požar na komunikaciji prema Rujištu, gdje se također nalaze stambeni objekti.

 Zadaća kod Mostara, koja je nastavljena i u subotu, provodi se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije covid-19.

 Pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH tijekom pandemije covid-19, helikopterima UH-1H iz zraka su gasili požare kod Drvara 19. ožujka, kod Tuzle 8. travnja te istoga dana drugim helikopterom na području općine Prozor, gdje su nastavili gašenje 9. i 10. travnja, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta