Bosna i Hercegovina

Scanlan pozvao na strpljenje i izrazio sućut obitelji preminulog u Brčkom

Saopćenje

BRČKO, 10. travnja (FENA) - Zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan izjavio je u petak kako će strpljenje, solidarnost, disciplina i zajedništvo biti od ključnog značaja za savladavanje krize uzrokovane covidom-19 sljedećih tjedana.

On je istodobno izrazio svoju sućut obitelji preminulog, prvom smrtnom slučaju u Brčkom, prouzrokovanom zarazom od covid-19.

"Duboko me rastužila vijest o prvom smrtnom slučaju uslijed covida-19 u Brčkom i želim izraziti svoju sućut obitelji preminulog. Ova tužna činjenica nas podsjeća na to koliko teške posljedice mogu biti", navodi se u izjavi zamjenika visokoga predstavnika.

Napominje da je jedini način da zaštitimo sebe, svoje najmilije, prijatelje, susjede i cjelokupnu zajednicu da se strogo pridržavamo mjera socijalnog distanciranja i da ostanemo u izolaciji ukoliko je to neophodno.

"To će biti još teže kada nas proljetno vrijeme i sunčani dani budu mamili da izađemo iz kuća, posebno za obitelji s malom djecom, kao što i sam dobro znam. Ali sada je od suštinskog značaja da učinimo sve da se ne zarazimo i ne prenosimo koronaviru", ocijenio je supervizor Scanlan.

Ukoliko se širenje zaraze zaustavi i izbjegne izbijanje bolesti, upozorio je on, ovu ćemo krizu prebroditi brže i bez novih žrtava. Ukoliko se ne zaustavi, zdravstveni sistem će biti opterećen, kriza će se nastaviti, a ekonomski poremećaji će biti veći.

Po njegovom mišljenju, Vlada i Skupština distrikta i svi javni službenici u Brčko distriktu napravili su odličan posao kako po pitanju hitnih mjera tako i kroz stvaranje uvjeta za ublažavanje ekonomskih posljedica. Stoga ih je pozvao da ostanu fokusirani i predani, da podrže jedni druge i nastave služiti kao primjer svakom građaninu Distrikta da urade ono što se od njih očekuje.

"Niko ne tvrdi da je dugoročno distanciranje i izoliranje jednostavno. Ali ukoliko se širenje koronavirusa zaustavi, bit će sasvim dovoljno prilike da uživamo u ljetu i da se vratimo poslu na otvaranju dobrih radnih mjesta u privatnom sektoru u Distriktu i poboljšanju kvaliteta života za sve. Uvjeravam vas da se ja pridržavam pravila, skupa sa mojom obitelji i svim kolegama u OHR-u. Slijedimo upute i nadam se da će svi u Brčkom nastaviti da to čine za dobrobit cjelokupne zajednice", poručio je supervizor za Brčko ditrikt BiH. 

(FENA) C.K.