Bosna i Hercegovina     | 08.04.2020. 13:10 |

HKD 'Napredak' počeo s isplatom stipendija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. travnja (FENA) - Hrvatsko kulturno društvo (HKD) "Napredak" počelo je s isplatom stipendija za akademsku 2019./2020. godinu.

Podsjećamo, Napredak je na sjednici Središnje uprave održanoj u Jajcu, pred sam početak pandemije covid -19, donio odluku kojom je u akademskoj 2019./2020. godini stipendirao 71 studenta i studenticu, te za stipendije i potpore izdvojio 101.000 maraka.

"Time još jednom pokazujemo svoj prioritet i našu misiju, bez obzira na ono što donosi sutra, da bar malo olakšamo i ublažimo svakodnevnicu svojim stipendistima. Širenje virusa je pokazalo značaj koji ima ulaganje u zdravstveni sustav i obrazovanje generalno, a naši stipendisti su uvijek bili ti u kojima smo vidjeli i vidimo jedno ljepše i bolje vrijeme", navodi se u priopćenju HKD-a "Napredak". 

Napredak je, dodaje se, bio humanista i u ratnim vremenima bez obzira na boju kože, vjeru ili naciju, a sada je uz to i racionalista koji zna vrijednost svakog svog pojedinog stipendiste.

Iz ove institucije ujedno podsjećaju kako su brojni e-mailovi u kojima stipendisti ističu kako im je ovo često jedina pomoć koju dobivaju.

Sugrađane i stipendiste pozivaju također da, do novih projekata na kojima će zajedno raditi, u ovoj situaciji s kojom se svi susrećemo po prvi put, ostanu najprije zdravi, da ne izgube duh i vjeru te ponude pomoć svakome onome koji je u potrebi sukladno svojim mogućnostima.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Napredak organizira Tečaj copywritinga i SEO copywritinga

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo