Regija     | 08.04.2020. 11:38 |

Pedesetak štićenika prebačeno u splitski KBC, nisu životno ugroženi

FENA Agencije

SPLIT, 8. travnja (FENA) - Do jutros u osam sati 42 štićenika Doma za starije osobe u Vukovarskoj ulici u Spltu transportirano je u KBC Split, a još osmero tamo je trebalo biti prebačeno jutros.

Evakuacija korisnika iz Doma za umirovljenike u Vukovarskoj ulici započela je sinoć oko 22.30 sati, nakon što je kod njih desetero utvrđen koronavirus. Zbog toga je započela evakuacija svih štićenika na drugom katu Domu na kojem ih je ukupno 50.

Među njima je 15 štićenika zadnjih desetak dana imalo povišenu tjelesnu temperaturu, no, kako je rekao ravnatelj Doma Ivan Škaričić, o njima je brinula liječnica. U ponedjeljak je testirano 15 štićenika, no jučer je nalaz stigao samo za njim deset, prenosi Hina.

Transport korisnika Doma je tijekom noći išao usporeno jer su svakom od njih prilikom dolaska u bolnicu napravljene sve nužne pretrage među kojima i EKG. Radi se o korisnicima koji su svi stariji od 85 godina.

Deset korisnika kojima je utvrđen koronavirus smješteni su u Respiracijski centar, dok su ostali zaprimljeni na Kliniku za infektivne bolesti na Križinama. Tijekom jutra će se u bolnici na COVID 19 testirati preostalih 40 umirovljenika.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako nitko od štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne kojima je potvrđena zaraza koronavirusom u ovom trenutku nije životno ugrožen, a još nije poznato kako je došlo do "proboja" virusa u Dom.

"Osim deset pozitivnih ima još nekoliko štićenika koji imaju blaže simptome i nitko nije životno ugrožen", rekao je Capak za N1 televiziju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo