Svijet     | 06.04.2020. 14:49 |

Ravnateljstva policija zemalja EU razmatrala probleme na granicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. travnja (FENA) - Ravnateljstva policija zemalja Europske unije na videokonferenciji razgovarali su o rješavanju transportnih problema, graničnoj sigurnosti, kao i pronalaženju rješenja po pitanju suzbijanja širenja globalnog problema pandemije koronavirusa.

Sudionik konferencije bio je i ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić koji je ukazao na aktualne probleme na graničnim prijelazima, poput onih s kojima se suočavaju transportni prijevoznici zbog čega se stvaraju gužve na graničnim prijelazima.

"Neophodno je poduzimati sve moguće preventivne mjere kako se ne bi stvarale gužve na graničnim prijelazima i kako bi se na taj način izbjeglo potencijalno širenje virusa covid-19. Granična policija BiH maksimalno je otvorena za suradnju kako bismo zajednički djelovali u suzbijanju širenja navedenog globalnog problema", istaknuo je ravnatelj Galić.

Granična policija BiH aktivno surađuje i koordinira s policijskim agencijama susjednih zemalja te kontinuirano održava kontakt s ciljem pravovremene razmjene policijskih podataka i pronalaženja zajedničkih rješenja, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljani Turske uhićeni zbog krijumčarenja 17 državljana Turske  

U tijeku operativna akcija SPIDER na području Dervente i Zvornika

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 osobe afroazijskog porijekla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo