Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 14:08 |

Općina Centar Sarajevo - Počela kampanja 'Zaštitna maska za sve'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Općina Centar sarajevo, s obzirom na sve složeniju situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa,  kao odgovorna lokalna zajednica svakodnevno provodi aktivnosti u borbi protiv širenja te zarazne bolesti.

Kako je prethodnih dana bilo i najavljeno, danas je u toj lokalnoj zajednici započela kampanja "Zaštitna maska za sve" u okviru koje se vrši podjela višekratnih maski i zaštitnih rukavica.

Naime, s obzirom da je Federalni štab civilne zaštite donio naredbu o obaveznom nošenju maski tokom dana, a da je na tržištu zbog velike potražnje broj maski ograničen te ih je teško pronaći u slobodnoj prodaji, načelnik Nedžad Ajnadžić je donio odluku da Općina Centar nabavi maske i rukavice za sve stanovnike te lokalne zajednice.

Ajnadžić je sa proizvođačima ugovorio kontinuiranu isporuku te zaštitne opreme za sve građane koji su prijavljeni po mjestu boravka na području općine Centar.

Podjela zaštitne opreme se vrši u prostorijama svih 18 mjesnih zajednica, a građani opremu mogu preuzeti od 11 do 12.30 sati, saopćeno je iz Općine Centar. 

Podjeli opreme danas se pridružio i Ajnadžić. Zajedno sa saradnicima posjećeno je svih 18 mjesnih zajednica u Centru.

 - Ovo je samo jedna u nizu mjera i aktivnosti koje ova lokalna zajednica poduzima s ciljem pomoći stanovnicima koji žive na njenom području, ali i prevencije širenja koronavirusa. U ovakvim trenucima moramo raditi svi zajedno, učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo i sebe i druge - poručio je  Ajnadžić.

Također, volonteri i aktivisti Općine Centar na nekoliko lokacija na području te lokalne zajednice dijele višekratne maske i rukavice građanima, a prethodno su higijenske pakete sa maskama i rukavicama uručili socijalno ugroženim građanima.

Iz Općine Centar poručuju, da svi oni koji zbog mjera zabrane ne mogu izaći iz svojih domova ili se nalaze u stanju socijalne potrebe mogu pozvati telefonom mjesnu zajednicu kako bi im se na kućnu adresu dostavila zaštitna oprema ili izvršile određene usluge (nabavka neophodnih potrepština, podizanje lijekova iz apoteka, plaćanje računa i slično), navodi se u saopćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!