Bosna i Hercegovina     | 05.04.2020. 15:08 |

Povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. travnja (FENA) - Ministarstvo sigurnosti BiH, nakon obavljenih konsultacija u Vijeću ministara BiH i pravne analize cijele situacije, dalo je suglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma za Sarajevo, danas, 5. travnja, i o tome obavijestilo Graničnu policiju BiH.

 Na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, nadležne institucije Kantona Sarajevo dale su pismenu garanciju o spremnosti za prihvat grupe povratnika, u smislu organiziranog prijevoza do karantene, smještaja, uvjeta boravka i medicinsko-epidemiološkog nadzora u objektu karantene studentski dom Bjelave.

 Također, isti zahtjev je upućen i Federalnom stožeru civilne zaštite, kao i nadležnim institucijama R. Srpske, koji su dostavili pismenu garanciju da će, svatko iz svoje nadležnosti, adekvatno se pobrinuti za putnike iz humanitarnog leta iz Stockholma.

 "Granična policija BiH će obavljati granične provjere u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima, koji će dalje poduzeti mjere iz svoje nadležnosti", priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo