Bosna i Hercegovina     | 03.04.2020. 15:42 |

Scanlan pohvalio rad brčanskih vlasti u suzbijanju krize izazvane covidom-19

FENA Saopćenje

BRČKO, 3. aprila (FENA) - Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt Michael Scanlan održao je u petak online sastanak s predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Skupštine Distrikta Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem te gradonačelnikom i dogradonačelnikom Sinišom Milićem i Antom Domićem na kojem je pohvalio njihov rad na suzbijanju krize uzrokovane koronavirusom.

Supervizor je čestitao brčanskim zvaničnicima, njihovim saradnicima i cjelokupnom vrijednom osoblju institucija Brčko distrikta na dosadašnjim naporima za suzbijanje krize uzrokovane covidom-19, kako u smislu trenutnih aktivnosti na sprečavanju širenja zaraze, tako i opredijeljenosti za srednjoročne i dugoročne mjere za ublažavanje zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije, saopćeno je iz OHR-a.

Scanlan je naglasio značaj suradnje, poštovanja, otvorenosti i transparentnosti u borbi protiv te krize.

"Sada je cilj da svi rade zajedno kako bi se prevazišla zdravstvena kriza te kako bi se Brčko što prije vratilo na put napretka. U ovoj krizi nema pojedinačnih pobjednika ili gubitnika. Ili će zajednica u cijelosti prevladati, ili će svi trpjeti posljedice. Uvjeren sam da će vlasti u Brčkom nastaviti sa odličnim radom u korist cjelokupne zajednice", naglasio je Scanlan.

Napomenuo je zvaničnicima da će on, visoki predstavnik, kao i cijela međunarodna zajednica nastaviti raditi na tome da Brčko bude uključeno u sva rješenja za pomoć BiH.

Ovo nije pojedinačna borba, budući da se cijela država suočava sa istim izazovom, dodao je supervizor te pozvao organe vlasti i građane da se strogo pridržavaju savjeta stručnjaka i medicinskih radnika, stoji u saopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo