Korona virus

Društvo novinara BiH zahvaljuje svim donatorima, apelira na još zaštitne opreme

Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Društvo novinara BiH izražava zahvalnost svim donatorima koji su do sada, posredstvom Društva, omogućili da zaštitna oprema: maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju, dođu do kolega koji sa lica mjesta izvještavaju svakodnevno o dešavanjima vezanim za pandemiju koronavirusa.

Pomoć koju su posredstvom Društva novinara BiH dosad pružile kompanije Derubis Yachts iz Viteza, Asa auto, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Mreža vogošćanskih udruženja (Fikreta Nazifović) upućena je kolegama ne samo u Sarajevu, već i Tuzli, Čitluku, Zenici, Istočnom Sarajevu...

- Novinari i drugi medijski radnici, kao što su snimatelji, fotoreporteri, vozači i drugi, jedna su od najugroženijih grupa kada je u pitanju pandemija koronavirusa,  a mnogi od njih su slabo,  nedovoljno ili čak nikako opremljeni za izuzetno važan posao koji svakodnevno obavljaju - navodi se u saoćenju tog društva.

Pozivaju potencijalne donatore da im pomognu i obrate se putem e-maila drustvonovinarabih@bih.net.ba, saopćeno je iz Društva novinara BiH.                                                                                                                                        

(FENA) F.F.