Sport     | 01.04.2020. 20:18 |

Otkazani svi teniski turniri do 13. srpnja

FENA Agencije

LONDON, 1. travnja (FENA) - Nastavno na današnje odluke otkazivanja Wimbledona i svih turnira na području Velike Britanije koji su mu trebali prethoditi, Međunarodna teniska federacija (ITF), Udurga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA) donijeli su odluku o otkazivanju svih natjecanja do 13. srpnja, kao odgovor na trenutačnu pandemiju bolesti COVID-19 izazvane širenjem koronavirusa.

Prethodno su bili otkazani svi turniri do 7. lipnja, što je uključivalo europsku turneju na zemljanoj podlozi, a sada su uključeni i svi europski ATP i WTA turniri na travi.

"Nažalost, pandemija bolesti COVID-19 ne ostavlja nam nikakvu mogućnost osim dodatnog otkazivanja turnira, a odluku smo donijeli usko surađujući s našim članovima i ostalim vodećim teniskim organizacijama", izjavio je u zajedničkom priopćenju predsjednik ATP-ja Andera Gaudenzi.

"Dijelimo razočaranje daljnjim otkazivanjem turnira i odgodom nastavka sezone, ali naš prioritet ostaje podrška u ovim teškim vremenima i suradnja u pripremama za povratak na terene", istaknuo je predsjednik i izvršni direktor WTA Steve Simon.

Odluka se odnosi na turnire svih kategorija i razina, kao i na natjecanja tenisačica i tenisača u kolicima te natjecanja u tenisu na pijesku. Regionalna natjecanja u Davis Cupu, koja su trebala biti održana sredinom lipnja, odgođena su za neki kasniji termin, prenosi Hina.

"Zaštita zdravlja i dobrobiti svih koji su uključeni u tenis, kao i šire publike, bila je i ostaje naša glavna zadaća. Svjesni smo značajnog utjecaja ovih odluka na sve uključene u naš sport i ne donosimo ih lako, međutim, moramo se i dalje voditi dokazima i procjenama stručnjaka", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Među turnirima koji su sljedeći na redu za otkazivanje je onaj na travi u američkom Newportu, tijekom kojega je ove godine trebala biti održana svečanost prijema Gorana Ivaniševića u Međunarodnu tenisku kuću slavnih. U tjednu nakon turnira u Newportu, u kalendaru je umaški ATP turnir, čije je ovogodišnje održavanje također ugroženo, iako su iz svih teniskih organizacija obznanili da im je namjera održati natjecanja koja su u kalendaru nakon 13. srpnja. Naravno, uz dodatak - "ako okolnosti to dopuste".

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića

Džumhur poražen na startu kvalifikacija za Masters u Miamiju, Fatić neuspješan u Zadru

Pad bh. tenisera na ATP rang listi, Đoković povećao prednost na vrhu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo