Bosna i Hercegovina

Stanovništvo Kantona Sarajevo uglavnom se pridržava mjera (VIDEO)

Tekst: Sanda Hrkić, Foto Fena: Almir Razić

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova KS konstatirali su da se većina stanovništva pridržava naredbi i preporuka federalnog Štaba civilne zaštite, te nadležnih organa i institucije, ali ima i pojedinačnih slučajeva kršenja protiv kojih se poduzimaju sankcije propisane zakonom. 

Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS naglašava u izjavi za Fenu da prekršajno budu sakcionisane osobe zbog kršenja zabrane kretanja kako u terminu od 20.00 do 05.00 sati tako i osobe starije od 65 godina koje se kreću na području Kantona Sarajevo iako je za njih kretanje zabranjeno u potpunosti.     

Rade i na pokretanju prekršajnog postupka protiv nekoliko maloljetnih osoba zbog kršenja mjera zabrane kretanja.

- Većina stanovništva poštuje i preporuke i naredbe koje se odnose na posjedovanje maski i rukavica. Zadovoljni smo, ali će policija morati poduzimati represivne mjere protiv pojedinaca koji se ne budu pridržavali toga da dosadašnji trud ne bi bio uzaludan - naglasio je.  

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova KS redovno na terenu vrše kontrolu poštivanja mjera naloženih od nadležnih organa i institucija zbog situacije izazvane koronavirusom.  

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) F.F.