Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 11:43 |

Čović - Ivancov: Hitno zaštititi društveno ugrožene grupe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas telefonski sastanak s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim, s kojim je razgovarao o mjerama i stanju u području suzbijanja koronavirusa, razmatrajući postojeće kapacitete u područjima privrede i zdravstva.

Sada je ključno vrijeme, naglasili su, za poduzimanje sveobuhvatnih mjera koje će ograničiti negativno djelovanje krize koja pogađa zdravstvene, ekonomske i sigurnosne sisiteme.

Također, istaknuli su potrebu hitne zaštite društveno ugroženih grupa, radnika i preduzeća kao i sveopću zaštitu građana BiH.

Analizirajući trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, ustvrdili su da su za uspješno ovladavanje krizom politička saradnja i stabilnost ključne komponente, te da se mora učiniti sve kako se trajanje krize ne bi prolongiralo.

Predsjedavajući Doma naroda PS BiH Dragan Čović zahvalio se ambasadoru Ivancovu na podršci zvaničnicima Bosne i Hercegovine u suočavanju s vanrednom epidemiološkom krizom kao i na spremnosti pružanja pomoći Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji zapadnog Balkana, potičući ekonomski oporavak i nadvladavanje pandemije koronavirusa – saopćeno je iz Čovićevog Kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana