Ekonomija     | 31.03.2020. 13:54 |

Potpisan ugovor o izgradnji graničnog prijelaza Svilaj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31. marta (FENA) - Ugovor o izgradnji novog graničnog prijelaza Svilaj, koji bi trebao biti završen u narednih 300 dana i čija ukupna vrijednost iznosi 18.713.999,35 KM, potpisan je danas - potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini (UIO BiH).

Granični prijelaz Svilaj nalazi se na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru 5 C.

Ugovor su potpisali nadležni iz UIO i konzorcijuma "Niskogradnja“ d.o.o. Laktaši, "Alfa term“ d.o.o. Mostar i "Tehton“ d.o.o. Banja Luka.

Iz UIO su saopćili da u narednom periodu očekuju potpisivanje i ugovora o vršenju nadzora nad izvođenjem radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj, a odabrani vršilac nadzora je "Design & QC“ d.o.o. Sarajevo.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj lociran je na sjevernoj granici Bosne i Hercegovine sa Republikom Hrvatskom, a planiran je na površini od 103.000 m2.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, imat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz zemlje.

U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekt za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekt za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije