Stranačke aktivnosti     | 31.03.2020. 10:50 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Dok od građana traži solidranost, vlast RS daje 4 miliona za softversku opremu

I pored brojnih zahtjeva javnosti i apela struke da se u ovom trenutku prekine sa nepotrebnim javnim nabavkama, vlast i dalje nastavlja sa praksom rasipanja javnog novca – kazao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„Dok se od građana traži i na njih apeluje da budu solidarni i uplaćuju vlastita sredstva u Fond solidarnosti za borbu protiv korona virusa, a Srbija zbog nestašice osnovnih sredstava i opreme u zdravstvenom sektoru u Republiku Srpsku šalje urgentnu pomoć, neki u vanrednoj situaciji i u ovako kritičnom trenutku za cijelu zemlju raspisuju i provode javne tendere i nepotrebno troše milione za nabavke softverske opreme“ – istakao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je naglasio da dani pred nama, pored zdravstvene brige, nose i onu koja tek slijedi – održavanje ekonomije koja već sada trpi i na velikom je iskušenju.

„Vlada Republike Srpske sada je na velikom ispitu - Da li može i da li hoće zaustaviti nedodirljive i spriječiti ovu sramotu?!“ – zaključio je Šarović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom