Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 13:50 |

Nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije Službe za zapošljavanje KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih, koja su trebala da budu u mjesecu martu i aprilu, pomjeraju se do daljnjeg, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije nezaposlenih osoba, saopšteno je iz JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.

Osobe kojima je prestao radni odnos mogu izvršti prijavu na evidenciju nezaposlenih putem e-maila općinskog biroa prema mjestu prebivališta i putem pošte na adresu: Đoke Mazalića br. 3, sa naznakom "Prijava na  evidenciju nezaposlenih".

Potrebna dokumentacija za prijavu je: lična karta, dokaz o stručnom obrazovanju, odnosno o stručnoj osposobljenosti (svjedočanstvo ili diploma) i dokaz o prestanku rada (obrazac JS 3100, ugovor/rješenje).

Obavezno je u prijavi napisati kontakt telefon i adresu prebivališta, kako bi radnik biroa mogao dalje kontaktirati po prijemu dokumentacije.

U skladu sa okolnostima uzrokovanim novonastalom situacijom, o daljim promjenama u radu ustanove za svoje korisnike i javnost će biti redovno informisana, navodi se u saopštenju. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

15. sajam zapošljavanja 31. maja u Sarajevu

Služba za zapošljavanje KS -Za Programe poticaja zapošljavanja iskazano veliko interesovanje

Služba za zapošljavanje KS: Dovoljno novca za isplate naknada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo