Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 10:53 |

Muškarac iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja preminuo na putu u travničku bolnicu

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 30. ožujka (FENA) - Muškarac iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći, bio je pozitivan na koronavirus, potvrdio je danas novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanske županije (SBŽ) Sead Karakaš.

Muškarac rođen 1954. godine primljen je u službu Hitne pomoći u Gornjem Vakufu/Uskoplju te je preminuo na putu prema Bolnici u Travniku.

- Imali smo osjećaj da bi ga trebalo testirati, to smo i uradili, te smo dobili pozitivan nalaz. On nije imao epidemiološki pozitivnu anketu, nije bio u samoizolaciji, niti je imao potvrđene kontakte s nekim tko je pozitivan na koronavirus. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti - kazao je Karakaš novinarima.

Karakaš je naglasio da je iz Srednjobosanske županije jučer poslano 15 uzoraka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te da su dva bila pozitivna.

Drugi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Novom Travniku, a radi se o osobi koja je povezana s klasterom Tuzla.

Uz dva nova slučaja zaraze korona virusom u SBŽ-u, pozitivan test ranije je imao muškarac iz Novog Travnika, koji je 11. ožujka sudjelovao na proslavi u kompaniji "Igman" u Konjicu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

U Indiji prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih Covidom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo