Bosna i Hercegovina

Mitrović: Prijevoz robe se obavlja bez većih poteškoća

Saopćenje, Foto:MKT bIh

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Nakon što se u srijedu uvjerio u izuzetno tešku situaciju trenutnog stanja u cestovnom teretnom prijevozu na Graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je danas i Granični prijelaz Rača.

Nakon obilaska GP Rača, ministar Mitrović je razgovarao sa predstavnicima Granične policije BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH i prijevoznicima, te se na licu mjesta uvjerio da je stanje na ovom prijelazu zadovoljavajuće s obzirom na to da nema dugih čekanja na prelazak granice niti se stvaraju kolone vozila kao što je to bio slučaj u Gradišci.

Mitrović je sve vozače kojima je, kako je istakao, u ovom trenutku najteže, zamolio za strpljenje i razumijevanje, "jer Ministarstvo na čijem je čelu radi sve kako bi normaliziralo cjelokupno stanje".

Također, istakao je zahvalnost i svim pripadnicima Granične policije, Uprave za indirektno oporezivanje i pratećih inspekcija koji, također, neumorno obavljaju težak posao.

Na kraju je naglasio kako je neophodno da Republika Srbija preispita potrebu policijske pratnje za kamione koji prelaze u tu zemlju, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) M.L.