Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 21:53 |

Građani Srebrenice pridržavaju se mjera kućne izolacije

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 23. marta (FENA) - Opštinski štab za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica potvrdio je da u toj opštini nema osoba zaraženih koronavirusom, a pod ljekarskim nadzorom u samoizolaciji je 89 osoba.

Štab je izdao rješenja pojedinim osobama da se pridržavaju mjere kućne izolacije, a kontrolom je utvrđeno da ih nisu prekršile.

Podaci vezani za koronavirus (COVID-19) na području opštine Srebrenica će se svakodnevno ažurirati u skladu sa epidemiološkom situacijom, navode iz Opštinskog štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama.

U Srebrenici je na snazi policijski sat od 20 do 05, a prema informaciji PU Zvornik na području regije Birač u protekla dva dana zabilježeno je osam slučajeva koji su tu naredbu prekršili.

- Počinioci koji su prekršili policijski čas kažnjeni su. Apleujemo na građane da poštuju mjere u cilju prevencije širenja koronavirusa - kazao je za Fenu portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana