Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 14:10 |

'Global Analitika': Ne potcjenjujmo nasilje na internetu, zaštitimo djecu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Centar za društvena istraživanja Global Analitika iz Sarajeva uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo realizira projekt prevencije maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja u školi i cyber prostoru s akcentom na dodatnu edukaciju, informiranosti i osposobljavanjem učenika, roditelja i nastavnog osoblja srednjih škola s područja te sarajevske općine.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, Global Analitika realizacijom edukativnih sesija i radionica želi raditi na podizanju svijesti i nivoa informiranosti o prijetnjama koje vrebaju u cyber prostoru i da bi se doprinijelo prevenciji cyberbullinga, kao i maloljetničkoj delinkvenciji i vršnjačkom nasilju, kroz ranu detekciju poremećaja u ponašanju maloljetnika, uzrocima i posljedicama, koje nosi ta problematika.

- Međutim, dok trenutna situacija s koronavirusom onemogućava rad u školama mi ćemo kontinuirano, putem društvenih mreža, objavljivati informacije o problematici nasilja na internetu i biti na raspolaganju svima kojima je potrebna pomoć i/ili savjet kako da se nose s cyberbullingom - navodi se.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dvodnevna edukacija „Vršnjačko nasilje i opasnosti od interneta“

Hota-Muminović: Naše školske zajednice moraju biti mjesta s nultom stopom tolerancije na nasilje

Ombudsmani BiH: Utvrditi propuste koji su doveli do vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta