Stranačke aktivnosti     | 23.03.2020. 10:58 |

Saopćenje za javnost SDBiH

FENA Saopćenje

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom, Enver Bijedić, predsjednik SDBiH uputio je poruku svim građanima i članovima SDBiH.

“Obavještavam sve članove i simpatizere SDBiH da se u predstojećim danima u potpunosti obustavlja politički rad i da svi svoje resurse stavimo u službu kriznih štabova na lokacijama u kojima živimo, prvenstveno mjesnim zajednicama, opštinama/gradovima.

Zbog izvanrednih okolnosti, kada su ugroženi životi svih stanovnika BiH, trebamo zaboraviti političke, nacionalne i sve druge podjele, te djelovati zajednički.

Naročito su kritične naredne dvije sedmice i treba u potpunosti slijediti uputstva kriznih štabova i stručnih medicinskih organa (koristiti sredstva zaštite, zaštitne maske, rukavice, dezinfikaciona sredstva).

Svi naši članovi treba da pomognu ugroženim kategorijama stanovništva, pogotovo starijima od 65 godina kojima je zabranjeno kretanje, i to na način da im se pomogne prilikom nabavke prehrambenih proizvoda i lijekova, uz pridržavanje već pomenutih mjera zaštite.” – poručio je predsjednik Bijedić. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Socijdemokrata BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana