Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 16:11 |

Ganić: Sankcionirati sve koji zloupotrebljavaju nastalu situaciju

FENA Saopćenje

ZENICA, 21. marta (FENA) - Pojedini trgovci koriste priliku da povećaju cijene namirnica kako bi osigurali dodatnu zaradu, iako je Vlada Federacije BiH donijela odluku o zabrani poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vraćanju cijena koje su važile 5. marta 2020. godine, odnosno, kada je potvrđen prvi slučaj zaraze korona virusom u Bosni i Hercegovini.

Premijer Zeničko-dobojkog kantona Mirza Ganić i direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK Šemso Muhić dogovorili su pojačan angažman inspektora na terenu i u danima vikenda, a kako bi se vršila kontinuirana kontrola cijena i postupalo po prijavama građana.

- Cilj ovih aktivnosti je izvršiti preventivnu kontrolu, ali i sankcionirati sve one koji zloupotrebljavaju nastalu situaciju. Do sada je izdato deset prekršajnih naloga, a po osnovu uočenih poskupljenja. Također, inspektori će na terenu provjeravati rad ugostiteljskih objekata, a radi provjere poštivanja izdatih naredbi - istakao je Ganić.

Muhić je pozvao građane da svako eventualno povećanje cijena u ZDK-a prijave Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK, a uz prijavu je potrebno navesti naziv i adresu subjekta, broj i datum fiskalnog računa te vrstu i cijenu proizvoda.

Građani mogu izvršit prijave putem telefona na brojeve: 032/460-810 i 032/460-813, u vremenu od 8.00 sati do 15.00 sati svakim danom, te poštom na adresu: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, Kučukovići br.2, 71000 Zenica, saopćeno je iz Press-službe ZDK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'