Regija     | 19.03.2020. 16:58 |

Vojska Srbije podigla kamp-karantenu blizu granice s Hrvatskom

FENA Agencije

BEOGRAD, 19. ožujka (FENA) - U Moroviću kod Šida, u blizini granice s Hrvatskom, u četvrtak je otvoren kamp za državljane Srbije koji se vraćaju iz inozemstva, a nemaju prijavljeno boravište u zemlji, te za ostale putnike za koje liječnici na granicama ocijene da mogu biti zdravstveni rizik.

 Vijest o podizanju šatorske karantene priopćilo je srbijansko ministarstvo obrane.

 Slijedeći upute liječnika, ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova te nadležne sanitarne službe određivat će tko može ulaziti u kamp.

 Naselje šatorskog tipa u Moroviću, nekoliko kilometara od graničnog prijelaza Bajakovo-Batrovci, može primiti do 500 osoba, kojima će Vojska Srbije osigurati zdravstvenu njegu, smještaj i ishranu.

 Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin pozvao je građane da se "pridržavaju uputa, slušaju nadležne organe i na taj način zaštite i sebe, ali i sve druge građane".

 "Vojska Srbije je uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši liječnici na granicama ocijene da mogu da postati zdravstveni rizik", objasnio je Vulin.

 On je rekao da će svi takvi biti smještani u prihvatni kamp u Moroviću, gdje moraju proći kroz odgovarajuće razdoblje izolacije i intenzivnog medicinskog praćenja, gdje će biti zaštićeno njihovo zdravlje ali i spriječeno da prenesu zarazu.

 "Svi koji smatraju da trebaju doći u Republiku Srbiju, moraju isto tako prihvatiti zakone i pravila koja vrijede u  Srbiji i za vrijeme izvanrednog stanja i poslije njega", naglasio je Vulin.

 Vojska Srbije će, kako je rekao, prateći potrebe uzrokovane epidemiološkom situacijom, otvoriti još nekoliko prihvatnih kampova za karantenu i za one koji dolaze iz zemalja koje su pogođene koronavirusom.

 "Na taj način ćemo omogućiti svima da imaju zdravstvenu zaštitu, ali da ni na koji način ne ugroze zdravlje svih ostalih građana Srbije", poručio je ministar Vulin, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'