Regija     | 19.03.2020. 12:08 |

Plenković: 102 zaraženih, s takvom krizom još se nismo suočili

FENA Agencije

ZAGREB, 19. ožujka (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da su u Hrvatskoj trenutno 102 osobe zaražene koronavirusom poručivši kako se Hrvatska s takvom krizom još nikada u povijesti nije suočila.

Imamo 102 zaražena u ovom trenutku, rekao je Plenković na početku Vladine sjednice koja se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) kako bi se ispoštovale mjere socijalnog distanciranja koje je radi sprječavanja širenja koronavirusa donio Nacionalni stožer civilne zaštite, javila je Hina.

Ocijenio je da se Hrvatska s ovakvom krizom još nikada nije suočila. "Mjere koje su poduzete jučer čak su strože i od najtežih vremena u Domovinskom ratu, kada je riječ o režimu života u cijeloj zemlji", istaknuo je.

Plenković je najavio da će se večeras putem televizijskih medija još jednom obratiti građanima.

"Obratit ću se da još jednom zajedno razumijemo da su nam trenutno uvjeti izvanredni, da se na njih moramo naviknuti, a život i funkcioniranje države mora ići dalje. Da veliku odgovornost pokažemo svi kao pojedinci i kao institucije, država i društvo kako bi bili na razini izazova koji je pred nama", poručio je.

Još jednom je apelirao na odgovorno i solidarno ponašanje svih građana. One starije dobi pozvao je na poseban oprez i pridržavanje mjera, a njihove obitelji, najbliže, susjede i volontere da naprave maksimalne iskorake u olakšavanju njihova svakodnevnog života.

Posebno je naglasio da se treba strogo pridržavati protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja.

Plenković je podsjetio da je Vlada pripremila paket od 63 gospodarske mjere za očuvanje radnih mjesta i likvidnosti poduzeća.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Bračne i rođačke veze hrvatskih političarki i političara

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Plenković čestitao BiH na povijesnoj odluci i rekao da je RH uvijek uz nju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom