Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 07:25 |

Ministrica Gudeljević o proglašenju prirodne nesreće i koronavirusu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Nakon proglašenja prirodne ili druge nesreće na teritoriji cijele BiH, a imajući u vidu ozbiljnost novonastalih životnih uvjeta, povećanja broja oboljelih od koronavirusa kao i rad medija koji izvještavaju o tom izazovu za sve građane BiH, Ministarstvo civilnih poslova danas organizira konferenciju za medije na kojoj će ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević informirati građane o poduzetim aktivnostima ali i uputiti riječi ohrabrenja, najavljeno je iz tog ministarstva. 

Od januara Ministarstvo je obavilo više od pedeset aktivnosti sa svim razinama vlasti, institucijama i udrugama involviranim u rješavanje problema prouzročenih koronavirusom.

Kontinuirano je koordiniralo rad svih tijela u oba entiteta i Distriktom Brčko BiH, održalo konferencije ministara zdravlja, video konferencije sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i drugim međunarodnim institucijama koje su dali smjernice iz naučenih lekcija o postupanju u ovakvim prilikama.

Također, dodaju da je web stranica Ministarstva okrenuta u cijelosti informiranju javnosti i građana o svemu što se odnosi na oblasti u nadležnosti ministarstva a što ima drugačiji tok realiziranja od uobičajenog.

Otvorena ja i mail adresa za građane BiH putem koje mogu postavljati sva pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva koja se na bilo koji način se odnose na posljedice prisustva koronavirusa u BiH. Mail adresa je: pitanjagradjana@mcp.gov.ba. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Street Arts Festival: Mostarske ulice od vikenda postaju galerija urbane umjetnosti (VIDEO)

Konferencija za medije ususret Festivalu kulture 'Slovo Gorčina'

MCP BiH - Poziv za prijave na online kurs istraživanja terapije karcinoma teškim ionima

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'