Regija     | 18.03.2020. 19:08 |

U Srbiji 89 zaraženih, Brnabić kaže da građani 'pokazuju veću odgovornost'

FENA Agencije

BEOGRAD, 18. ožujka (FENA) - U Srbiji je danas do 18 sati registrirano ukupno 89 slučajeva koronavirusa, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo zdravlja Srbije, nakon što je od posljednjeg izvješća jutros u osam sati testirano još 19 osoba, a u šest slučajeva rezultati su bili pozitivni.

 U kućnoj izloaciji su tri osobe, dok je troje zaraženih zadržano na bolničkom liječenju bez komplikacija i u stabilnom stanju. 

 Premijerka Srbije Ana Brnabić priopćila je da je ukupno šest pacijenata od 89 zaraženih priključeno na respiratore.

 Do 18 sati u srijedu u nacionalnom referentnom laboratoriju Instituta Torlak testirano je ukupno 440 osoba.

 "Ulazimo u treći tjedan, borba se nastavlja, Vlada se priprema da još adekvatnije i bolje reagira u danima koji nas očekuju", rekla je Brnabić na tiskovnoj konferenciji.

 Ona je podsjetila da je danas u 10 sati stupila na snagu zabrana kretanja za starije od 65 godina i naglasila da je starijim osobama od ključnog značaja podrška cijelog društva.

 Brnabić je ocijenila da je danas pokazana "veća odgovornost" građana za razliku od prethodnih dana, navodeći da je dobro što su poduzete strože mjere.

 U Srbiji je trenutno oko 6.000 volontera, te još oko 1.700 volontera u okviru Crvenog križa, ali je potrebno više timova kako bi stariji građani imali maksimalnu pomoć i potporu u opskrbi namirnicama, lijekovima i uobičajenim dnevnim stvarima, uključujući i razgovore ohrabrenja i podrške.

 Brnabić je rekla da je Vlada formirala poseban tim koji se bavi samo donacijama iz Kine, gdje je otvoren poseban račun kako bi se mogla kupovati neophodna oprema, maske i testovi za koronavirus, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana