Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 18:16 |

U Srebrenici donesene mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 18. marta (FENA) - U cilju  sprečavanja i suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19) na području opštine Srebrenica, danas je održan  sastanak Opštinskog štaba na kojem su doneseni određeni zaključci.

Zabranjuje se rad dječije igraonice u Skelanima do daljneg, kao rad ugostiteljskih objekata u sklopu trgovinskih radnji, ugostiteljskih objekata u sklopu benzinskih pumpi, kladionica i uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredan kontakt sa klijentima, osim taksi službe na području opštine, uz mogućnost ukidanja ili produženja ograničenja u zavisnosti od razvoja situacije.

Također, ograničava se rad trgovinskih radnji do 15.00 sati do 24.03.2020.godine uz mogućnost ukidanja ili produženja ograničenja u zavisnosti od razvoja situacije i skraćuje se radno vrijeme Opštinske uprave opštine Srebrenica i javnih institucija u trajanju od 08.00 sati do 13.00 sati.

Stanovništvo sa područja Opštine Srebrenica u slučaju potrebe može kontaktirati dežurnog uposlenika Opštinske uprave opštine Srebrenica na kontakt telefone broj:056/445-543 i 445-533, a dežurnog uposlenika u Mjesnoj kancelariji Skelani na kontakt telefon broj:065/418-020.

Nadležni inspektori u Opštinskoj upravi opštine Srebrenica i Komunalna policija Opštinske uprave opštine Srebrenica  zaduženi su da prate naredbe koje su donesene, a u slučaju nepoštivanja navedenih mjera počinioci će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.                                                                                                               

U zatvorenom prodajnom prostoru nepohodno je omogućiti što brži protok kupaca i brz izlazak istih iz zatvorenog prodajnog prostora uz poštovanje mjera dezinfekcije i povećane higijenske mjere.

U Srebrenici danas su čišćene ulice i redovno se vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, a na stanovništo se apeluje da poštuje donesene mjere.

Prema informacijam JU Dom zdravlja Srebrenica na području Srebrenice trenutno su 34 osobe pod nadzorom osoblja zdravstvene ustanove zbog sumnje da su zaražene koronavirusom i uglavnom je riječ o osobama koje dolaze ili su bile u kontaktu sa osobama koje su došle iz zemalja u kojima je registrovan veći broj zaraženih i nalaze su u kućnoj izolaciji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo