Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 15:47 |

Drljević: Prioritet zaštita bolnice i pacijenata (VIDEO)

FENA Hana Imamović

ZENICA, 18. marta (FENA) - Načelnik Odjela za infektivne i zarazne bolesti Kantonalne bolnice Zenica i član Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona Ednan Drljević potvrdio je danas da u Zenici postoje četiri potvrđena slučaja oboljelih od novog koronavirusa Covid-19.

Dva pacijenta su imala blažu kliničku sliku i oni su još pod nadzorom jer teoretski je moguće da se u narednim danima njihova zdravstvena slika može pogoršati, zbog čega je za njih osigurana cjelokupna zdravstvena njega.

- Druga dva pacijenta su iz kontakta iz prve grupe i imali su jedva prepoznatljive simptome. Svi su smješteni u depadansu Infektivnog odjela u Stacionaru. Zadovoljni smo s njihovim trenutnim zdravstvenim stanjem - kazao je Drljević izražavajući nadu da će uskoro imati i prvog izliječenog pacijenta.

Nakon sjednice Kriznog štaba istaknuo je da je veliki broj ljudi u izolaciji, a oni su pod kontrolom zdravstvenih radnika odnosno epidemiologa i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, ocjenjujući da će ta mjera biti produktivna.

- Spremamo se za najlošiji scenarij i u toj fazi daleko smo odmakli. Do sada je naš zadatak bio organizacija rada na terenu, a sada nam je prioritet zaštita bolnice i pacijenata koji leže u bolnici i sada smo maksimalno na tome angažirati - pojasnio je Drljević.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4153

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ej20-rOm9WIDdZlezGvMF-ycbIOWtc2O?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Epidemiološki parametri u ZDK-u u padu, ali situacija i dalje nepovoljna

Krizni štab predložio prolongiranje nastave, KBZ reducirala hladni operativni program

Krizni štab ZDK predložio Vladi posebne mjere za novogodišnje praznike

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'