Bosna i Hercegovina

KJKP Rad - Čišćenje i pranje ulica na području KS se nastavlja

Tekst: Jasna Avdibegović, Foto Fena/Arhiv

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - KJKP "Rad", kao preventivnu mjeru sprečavanja pojave i širenja koronavirusa, vrši pojačano aktivnosti na čišćenju i pranju kolovoza i trotoara na području Kantona Sarajevo.

Noćas, 17./18. marta, mašinski je vršeno čišćenje saobraćajnica i javno-prometnih površina na području Općine Stari Grad, Centar i dijelu Općine Novo Sarajevo.

Fokus je stavljen na prilaz kliničkom centru "Koševo", bolnici Podhrastovi i porodilištu Jezero, te je nakon toga nastavljeno s aktivnostima čišćenja ulica od kantonalnog značaja. Ukupno je očišćeno 99.419 metara i prikupljeno 7.640 kg frakcije.

Nakon okončanja pranja prostora oko medicinskih ustanova, radovi su nastavljeni na saobraćajnicama u užem dijelu grada Titova, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Zelenih Beretki, Skenderija, Hamdije Kreševljakovića, Plato Baščaršije, Sarači, Ferhadija, Strosmajerova, Hamze Hume. Ukupno je oprano 219.072 m2 površine.

KJKP "Rad" i danas nastavlja aktivnosti čišćenja i pranja ulica u padinskim dijelovima grada, područjima općina Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, potvrdili su Feni iz KJKP "Rad".

(FENA) M.B.