Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 08:55 |

Testirana žena iz Visokog nije zaražena koronavirusom

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. marta (FENA) – Ženska osoba iz Visokog bila je negativna na koronavirus pa je broj zaraženih u Zeničko-dobojskom kantonu ostao na brojci od četiri zaražene osobe - izjavio je za Fenu šef Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i ministar zdravstva ZDK-a Adnan Jupić. 

-Dobili smo nalaz za ženu iz Visokog, koji je na sreću bio negativan. U ovom trenutku nemamo osoba koje su testirane, odnosno za koje čekamo nalaz - ističe Jupić.

Navodi da se već smanjuje i broj dolazaka iz inostranstva pa se tako drastično ne povećava ni broj osoba koje u tom kantonu idu u samoizolaciju.

Što se tiče muškarca iz Tešnja, koji se 5. marta iz inostranstva vratio te javio Domu zdravlja u tom gradu, on je jučer smješten u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica, ali članovi njegove porodice, ističe Jupić, nisu testirani u Tešnju.

-Njegova porodica, s kojima je bio u kontaktu, također je u inostranstvu pa smo poslali obavijest u te zemlje da ih mogu testirati. Na taj način i mi testiramo osobe za koje dobijemo obavijest iz drugih zemalja - kaže Jupić.

Pojašnjava također da će, jučerašnjim aktiviranjem Kantonalnog štaba civilne zaštite (KŠCZ), Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK-a nastaviti borbu protiv Covida – 19 te djelovati savjetodavno, ali da će naredbe ubuduće izdavati samo KŠCZ.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo