Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 09:48 |

Online nastava primjer brze prilagodbe novonastalom stanju i inovativnosti

FENA Saopćenje

TUZLA, 18. marta (FENA) - Richmond Park School Tuzla od ponedjeljka 16. marta počela je sa izvođenjem online nastave putem ZOOM platforme za daljinsko učenje.

U isto vrijeme koristeći istu platformu nastava je počela u Sarajevu, Zenici i Bihaću. Tokom protekle sedmice nastavnici ovih obrazovnih ustanova prošli su potpunu edukaciju i pripreme za rad na navedenoj platformi, te potpuno spremno ušli u novu radnu sedmicu u izmjenjenim uslovima rada i veoma uspješno počeli sa održavanjem nastave na daljinu.

Naime, formirane su online interaktivne učionice gdje se održava nastava kojoj učenici pristupaju preko računara, tableta ili mobilnih telefona iz vlastitih domova. Video komunikacija između učenika i nastavnika na ovaj način ispostavila se veoma zanimljivom i samim učenicima, koji su dodatno motivisani za rad.

Iz Richmond Park School Tuzla, podsjećaju da će svoja iskustva i potrebnu podršku na implementaciji ovog modela učenja rado prenijeti kolegama iz drugih obrazovnih ustanova ukoliko to žele.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Lumiwings uspostavlja redovnu avioliniju Tuzla - Istanbul, karte u prodaji

U Komemorativnom centru Tuzla identificirane dvije žrtve proteklog rata bošnjačke nacionalnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo