Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 16:01 |

Džaferović sa Sattlerom o situaciji uzrokovanoj pandemijom korona virusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini prouzrokovanoj pandemijom korona virusa i mjerama koje institucije naše zemlje na svim nivoima preduzimaju.

Zajednički je ocijenjeno da su institucije Bosne i Hercegovine blagovremeno reagovale i da preduzimaju niz mjera koje bi trebale doprinijeti sprečavanju širenja virusa.

Ambasador Sattler naglasio je da je Evropska unija u prošlosti uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu u kriznim situacijama, kao što je to bio slučaj tokom poplava koje su našu zemlju pogodile 2014. godine.

Naglasio je da ni ovaj put pomoć EU neće izostati, te da Generalni sekretarijat za zdravstvo EU razmatra mogućnosti za podršku Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su se saglasili da je pandemija korona virusa specifičan izazov za sve zemlje, te da je, uz blagovremene odluke svake države pojedinačno, potrebno da se i svaki pojedinac striktno pridržava uputa zdravstvenih stručnjaka i svojim odgovornim ponašanjem doprinese sprečavanju širenja zaraze, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo